Jelenlegi hely

Még egyedül is remek szórakozás a jelképi szóragozás

Rovásírásunk titkai

A világ legősibb írásrendszerei szinte azonos jeleket tartalmaznak. A föníciai és a rúna jelkészletet megelőzi a sumér képírás, de mind közül talán csak a rovás működik 3-dimenzióban is...

Minden játékos egy különleges, rovásírás abc-t kap a kezébe, a hangképzés rendszerével és a jelek átmeneteivel összhangban...

rovás abc szimbólumok olvasásához

A betűk több szinten kapcsolódnak egymáshoz. A sík és a tér betűi 3-dimenzióban rendszert alkotnak...

A Táltos király tanítása - Kódfejtő társasjáték. A nagy felbontású, digitális nyomtatással készült füzet és a melléklet tartalma:

- 160 db 70x70 mm-es képösszeállítás (2x80 kétoldalas nyomtatással).
- 80 db (2x40) 180x45 mm-es részletes leírás, színes bélyegképekkel, az egyszerű párok megtalálásához.
- 16 db  (2x8) 140x70 mm-es játéktáblázat a hangképzés rendszerével, valamint teljes rovás ABC és jelképi átmenetek megjelenítésével.
- 1 db. laminált játékszabály
- 1 db. játékmód ajánló (felfedező módban további játékmódok kialakítása a cél)
- Négyzetes képek szimbólumok és szavak kiemelésével, részletező leírások és kulcsszavak magyarázatokkal. Az információs lapok kivágását jelölés segíti.
- 1 db. dokumentumtároló
- 1 db. ingyenesen letölthető alkalmazás kiterjesztett valósággal (A kártyás játék lényege a képzelőerő fejlesztése, így a kiegészítő alkalmazás nem feltétlenül szükséges - jelenleg Android rendszerekhez)

A videó csatolásokkal ellátott információs füzet magsabb szintű játékhoz információs lapokká vágható.

A társasjáték egyik különlegessége, hogy tanulásra egyedül is remekül használható!

Bár az élvezetes játékmenethez nem szükséges, de lehetőség van a leírásokhoz és a megfejtett titkokhoz az interneten kapcsolódó kisfilmeket is megtekinteni (ezekhez QR-kódos csatolások vannak a lapokon elhelyezve, valamint az internetes csatolások a kísérőfüzet hátoldalán is megtalálhatók). Több mint egy játék! A játékosok valójában egy játékos KÉPzésben vesznek részt, hiszen a magyar nyelv és az ősi jelképek KÉPesítenek. Az ősi gyökszavak képeket hordoznak, melyek a hangképzés szabályai szerint átalakulnak egymásba. A Képek újabb szavakat hoznak és fordítva. Amikor egyszerre gondolkodunk hangokban és képekben, akkor mindkét agyfélteke aktív! Megtanuljuk a jelképek ősi forgatását, átalakulásukat és mindehhez a KÉPzelőerőt, a belső fényt használjuk a fejünkben. Talán érdemes megjegyezni, hogy a játék megtervezéséhez és a képi összefüggések bemutatásához egy fejlett informatikai rendszert használnak a fejlesztők. A világ összes kultúráját, illetve a tudomány eredményeit képi hasonlóságok alapján is kutató szoftvercsomag, egy mesterséges intelligencia modellezés része. Ennek a különleges adatbázisnak a válogatott anyagaiból épül fel a "Táltoskirály tanítása" című játék, mely reményeink szerint, a jövőben további részekkel fog bővülni. A megvásárolt játéklapok a további játékokban is használhatók lesznek.