Jelenlegi hely

Magas szint felnőtteknek

Bemutató a játék magas szintjén megtalálható összefüggésekből

Ezen a szinten hangképzés rendszere is segít.

A jelképek átmenetei jól szemléltetik az ősi kulturális kapcsolatokat. Az alakzatok némileg változnak, ahogyan az elnevezések is, azonban a jelentéstartalom megmarad.

Minden ősi kultúra azt tanítja, hogy az embernek lehetősége van az elemek feletti hatalom elérésére. Tudunk tüzet gyújtani, vizet szabályozni, földet művelni, beszélni a levegővel. Ami mindezekhez szükséges, az az, hogy képesek legyünk a belső gondolataink és képeink rendszerezésére. Tudjunk tehát fejben eltervezni folyamatokat, így felülkerekedni az adott pillanaton, amit épp átélünk. Magyarul: legyünk képesek a képzeletünk irányítására! Ne csak a fantáziánk játsszon velünk, ne csak ábrándozzunk, hanem az időn felülemelkedve, lássuk lelki szemünkkel a múltat és a lehetséges jövőt!

A kép szó egyik elfeledett jelentése: szúró eszköz, vagy fegyver (Czuczor-Fogarasi szótár)! Egy másik jelentése a szabályos alap, melyre szobrot helyeznek.
Néhány fontosabb szó, melyekben a "kép" gyök szerepel: Képesítés, képzés, képzelet-képzel (régiesen képlel), képesség, kellőkép (helyesen), képződmény, szóképzés...
Amikor a belső látását nem megfelelően használja valaki: képtelen, képzetlen, elképed, ...

A négy elem feletti hatalom egyúttal az ötödik elem elérése is, melyre csak az ember képes. Az ötödik elem tehát az elme eleme, mely a négy elem feletti hatalom megvalósításába vezet. Az ötödik elem maga az elért elem, mely magyarul ért elem, egyben: értelem! Ami a különböző kultúrákban a megvilágosodás, az angyali tudás, a harmadik szem használata, az nálunk maga az értelem! A tudatos képi gondolkodás illesztése a nyelvi gyökrendszerrel. Amikor lelki szemünkkel helyesen látjuk a kimondott szavak mélyebb értelmét. Egységbe kerül a vizuális és verbális információ. Ez a hang és a fény rezgésének összhangja, egysége.

Az Őselemek rendszere több nézőpontból, több kultúrában (sztúpák a buddhista és hindu építészetben):

Az elemek rendszere a buddhista és hindu építészetben

Figyeljük meg a kocka, a gömb, a háromszög és a vízszintes holdsarló megjelenését! A négy elemet jelképezik. A piros háromszög a tűz, a legfelső láng már a belső tűz, a belső fény, illetve az asztráltest elérése, az éter elem.
A következő három képen ugyanazt láthatjuk.

A világ titka: Táltoskirály társasjáték

A tanítások szerint az ötödik elem láthatatlan, megfoghatatlan formában tartalmazza a négy elem összességét.
Az ötödik elem jelképe mindig legfelül, a vízszintes holdsarló felett látható.

Ez egy magas szintű, teljesen egyértelmű kapcsolat. Az ősi tudomány szerint a téridő szerkezetét az elemek alkotják úgy, mint a modern tudomány halmazállapot-változásai. Ezek meg is feleltethetők egymásnak.

Tűz - plazma
Víz - folyadék
Levegő - gáz
Föld - szilárd

A speciális rovás abc segíti a betűk titkainak megfejtését, valamint elsajátítani a szimbólumok olvasását!

Rovás abc a szimbólumok olvasásához (táltos - hadi rovás)

A társasjáték megvásárlása