Jelenlegi hely

A kocka tanítja a sík és a tér betűit (a finnugrizmus előttről)

kocka_s_n.jpg
rovas_s_sarka.png
s.png
rovas_s.png
Rovás "S" a kocka Sarka
hiperkocka2.gif
kocka1szele.png
kocka_tere1010.jpg
tere_t.png
tere.png
tere_y.png
tere_t_rovas_hagyomanyos.png
tere_y_kicsi.png
kocka_sikja1.jpg
Sarkát "szerbe téve" kapjuk a sík jelét!
A "Ká-Ró" a sík jele, a rovás K!
kocka_kivetules.jpg
A szakrális geometria díszítőművészete fény alapú
A játék segíti a képzelőerő felszabadítását, így a belső fényünk tudatos használatát!
A szent helyek díszítőművészete 3-dimenzióban találkozik. Megtanuljuk az ősi rejtett tudás értelmezését!

A világ minden kultúráját ...

A világ ősi kultúráit 3-dimenziós képi hasonlóságok alapján is vizsgáló, különleges adatbázis alapján összeállított játék! A különböző játékmódok a legegyszerűbb párkereső memóriajátékokból épülnek fel, azután a képi hasonlóságok is számítanak. Szülőkkel együtt már 4 éves kortól elkezdhető, de a legmagasabb szinteken még "professzoroknak" is meglepetéseket okoz. Rovástanuláshoz kiváló, hiszen megismerjük a betűk ősi titkait is, így könnyű megjegyezni azokat. A tanulást kézben tartható rovás abc-k segítik, melyek bemutatják a betűk átmeneteit is, így a közös kozmológia megismerésével értelmezhetővé válnak a távoli kultúrák szimbólumai is...

Kocka: Keresztet kiereszt

kocka-kereszt.gif

A világ legősibb írásrendszerei szinte azonos jeleket tartalmaznak. A föníciai és a rúna jelkészletet megelőzi a sumér képírás, de mind közül talán csak a rovás működik 3-dimenzióban is!

Az ősi írások csak mássalhangzókat használtak!

K-R-S-T: A sík és a tér, valamint a kereszt betűi 3-dimenzióban rendszert alkotnak

A téridő szerkezete modern kifejezésként hat, azonban mint az elemek (tűz-víz-föld-levegő-éter illetve ért tér) rendszere, az ősi kultúrákban is jelen van. Platón, Püthagorasz, Kepler és Leonardo da Vinci tanításaiban a kocka a föld-elem jelképe. A kocka (köb) jól szemlélteti a sík és a tér kialakulását. SZéle a rovás SZ, kétszerezve a Sarka az S. A sík jele a rovás K (ká-ró), ami 3-szor látható a legszabályosabb perspektivikus képében. 3 sík kapcsolata adja a Tér betűjét.

A téridő felépítése rovással értelmezve

Az elemek a tudományos megközelítésben halmazállapotoknak is megfeleltethetők, a föld a (szikla)szilárd. A kocka az öt szabályos test egyike, a természetben nyomelemek és kristályok formájában is megtalálható (pl. só). Ide kapcsolódnak még a kereszt és a körosztás szavaink is, melyek a megértés mélyebb, illetve az ősi tanítás magasabb szintjei felé visznek. A játék minden képes összeállításához információs lapok is tartoznak. A kulcsszavak és  a hangképzés táblázatai segítenek felfedezni a nyelvi gyökrendszer titkait. Az R-betű mint az erő, ér, ár, origó, ró betűje egy ritka alakváltozatban folyamatosan jelen van. A jelképek átmeneteit 3D-ben, mozgásban, a nyomtatott lapokkal előhívható további kisfilmekkel is szemléltetjük...

Előző - Következő

A társasjáték

Kulcsszavak: 
Kocka - Ki-Be ligatúra - Köb - Cube - Duális - Oktaéder - Kristály - Káosz-Rend - Hatoldalú - Szakrális geometria - Rovás SZ - Rovás S - Rovás K - Rovás T - Rovás R - Hórusz (HR KRST) - Kereszt - Kiereszt - Krisztus - Körosztás (végtelen Pí)