Jelenlegi hely

Kiterjesztett valóság a lapokhoz

Jelképek 3D-ben

A szimbólumok titkait akkor érthetjük meg, ha mozgásba hozzuk őket...

 

Minden játékos egy különleges, rovásírás abc-t kap a kezébe, a hangképzés rendszerével és a jelek átmeneteivel összhangban...

rovás abc szimbólumok olvasásához

A betűk több szinten kapcsolódnak egymáshoz. A sík és a tér betűi 3-dimenzióban rendszert alkotnak...

A világ minden kultúráját képi hasonlóságok alapján is vizsgáló, különleges adatbázis alapján összeállított játék! A különböző játékmódok a legegyszerűbb párkereső memóriajátékokból épülnek fel, azután a képi hasonlóságok is számítanak. Szülőkkel együtt már 4 éves kortól elkezdhető, de a legmagasabb szinteken még "professzoroknak" is okoz meglepetést. Rovástanuláshoz kiváló, hiszen megismerjük a betűk ősi titkait is, így könnyű megjegyezni azokat. A tanulást kézben tartható rovás abc-k segítik, melyek bemutatják a betűk átmeneteit is, így a közös kozmológia megismerésével értelmezhetővé válnak a távoli kultúrák szimbólumai is... Azért játék, mert a sokféle súlyozott összefüggés bemutatása oly sok variációt tartalmaz, melyek egy könyvespolcnyi anyagot is kiadnának! Így viszont a kártyák és szavak forgatásával, párok és sorozatok összeállításával játszva tanulunk. Így ismerjük meg Őseink több szintű tanítási rendszerét... A rovásírással és a XIX. században még hivatalos nyelvi gyökrendszerrel fejtjük meg a világ távoli kultúráinak titkait. Ami keleten titkos tudás, a nyugati civilizációban a királyi udvarok elfeledett tanítása, nálunk a népművészetünk és hagyományaink segítségével visszafejthető tanítási rendszerbe vezet!

Ingyenes, kártyafelismerő, telefonos kiegészítő alkalmazás!


A telefonra telepített program felismeri a lapokat és 3-dimenziós tartalmat vetít rájuk a képernyőn keresztül. Kiterjesztett valósággal (AR - Augmented Reality) egészíti ki a játékélményt.

Videó:Már a bevezető, "keresd a párját" játék közben is lehetőség van az ősi kultúrák és a tudomány titkainak megismerésére. 160 db. kitűnő képösszeállítás, több száz jelképpel, 3D-s animációkkal, kisfilmekkel és a rovást tanító több ezer feladvánnyal kiegészítve! A párokba rendezett részletes leírások segítik a felfedezést, ezért a játék során egyre érdekesebb titkokra derül fény. 

 A játék kedvezményes ára 4200 Ft + postaköltség (előre utalással 850 Ft, vagy utánvéttel 950 Ft)

A kártyás játék magasabb szintjén már a képzelőerő tölti be a vezető szerepet! Az összefüggő, ősi és modern világképek megismerése után 3-dimenzióban is értelmezni tudjuk a szimbólumok rendszerét. A valóságos épületdíszítő elemeket, kovácsoltvas kerítéseket, népművészeti alkotásokat, fafaragásokat, szent helyek motívumait is ki tudjuk majd elemezni. Képzelőerőnk egyre összetettebb formákat lesz képes megjeleníteni és mozgásba hozni.

Az ősi és a modern világképek találkozásában fejlődik a képzelőerő, a memória és az összpontosítás képessége.

A fejlett vizuális gondolkodás az IQ-tesztek alapja. Ez a képességfejlesztő társasjáték nem csak a képzelőerőt fejleszti, de segít újra felfedezni a magyar nyelv gyökrendszerét, mellyel könnyebb megérteni az ősi jelképek összefüggéseit is. Ehhez a XIX. században (a finnugorizmus ideje előtt) összeállított Czuczor-Fogarasi szótárt és a hangképzés szabályrendszerét is használjuk.

A Táltoskirály kártyás játék lényege a képzelőerő fejlesztése, így az ingyenesen letölthető alkalmazás nélkül is jól játszható!

A kiterjesztett valóság a kézben forgatott lapokkal és táblázatokkal, valamint az elsajátítható tudással segít "visszatalálni" a mobilfüggőségből a valóságba.


A mobilos alkalmazás kiterjesztett valósággal (augmented reality) segíti felismerni az összefüggéseket. A lapokon keresztül további rovásos feladványok, kisfilmek és 3D-s tartalom is elérhető. Szókidobóshoz virtuális dobókockákat tartalmaz. 13 éves korig fel kell hívni a gyermekek figyelmét arra, hogy a telefonon keresztül megjelenített virtuális tartalom nem varázslat, az nem valós, de a fizika törvényeivel magyarázható kiterjesztett valóság!
A kiegészítő alkalmazás a társasjáték ingyenes programja, használata nem jár további költségekkel, mikrotranzakciókat és reklámokat nem tartalmaz! A Google Play áruházból az alábbi linkre kattintva is letölthető:

Kiegészítő alkalmazás letöltése

Az ingyenes kiegészítő alkalmazás letöltése a Google Play áruházból

Minimum rendszerkövetelmény:
- Android 5 operációs rendszer és felette (jellemzően 2015-ben, vagy az után vásárolt készülékek. Bővebben a Google Play-ben.)
- Táltoskirály sorszámozott lapokkal
IOS rendszerhez: Hamarosan!