Jelenlegi hely

A halhatatlan Nimród, Ozirisz és Odin története összeáll

nimrod_orion_ozirisz_odin1.jpg
nimrod_orion_ozirisz_odin2.jpg
Orion
Ozirisz
Nimród
Odin
Őr a galaxis közepe felé...
odin.jpg
odin1.jpg
odin2.jpg
odin3.jpg
odin4.jpg
csilagkep-1.jpg
output_lg1nw5.gif
Bejárat az Orion-karba
orion_nebula_-_hubble_1000.jpg
A tarsolyban csillagok születnek
A Tejút galaxis magja felé...
ozirisz.jpg
m42-1.jpg
piramisok.jpg
hopi.jpg

Ki volt Nimród?

Az emberiség első nagy tanítója.
Városainak egyikében megtalálták a világ legősibb csillagászati eszközét és a nevéhez kötődik a legfejlettebb csillagászati tudás.

Már az ókori szövegek is úgy szólnak Nimródról, mint akinek az eredete mitikus messzeségekbe vezet. A Föld első királyának története a csillagképén keresztül is összeér más, távoli kultúrák istenalakjaival.

Csillagképéhez kapcsolódnak a különböző civilizációk eredetmondái. A képek és elnevezések segítségével  oly sok hasonlóságot találhatunk a távoli kultúrák között, hogy egy idő után elkezdünk majd örülni a különbségeknek, hiszen abban van a többlet információ, így folytatódhat a kozmikus "mese". Az ősi rejtélyek megfejtésével egy titkos történet áll össze, mely az írott történelem előtti időkbe vezet. Ez a legendavilág minden természettisztelő kultúrát és ezáltal minden földrészt érint. Teremtés-történetekbe, szimbólumrendszerek összefüggéseibe, valamint a szabad emberi gondolkodás különböző útjaiba vezet.A Táltoskirály társasjáték felfedező módban egyedül is játszható. A képi hasonlóságok megtalálásával a kapcsolódó írott információ is rendezhető. A rovásírás értelmezéséhez minden játékos egy-egy táblázatot kap. A kártyákhoz tartozó kísérőfüzet információs lapokká vágható, melyek videó csatolásokat is tartalmaznak.

Előző - Következő

A társasjáték

Kulcsszavak

Nimród - Vadász csillagkép - Csillagösvény - Hopi indiánok - Orion - Ozirisz - Odin és Fríg - Dorje - Vajra - Indra ökle - Hun Hunahpu - Két holló - Hunin és Mugin - Hunor és Magor - Orion-öv - Piramisok